Sokkenmakers en Cycloon gaan samenwerking aan voor duurzame bezorging

Sokkenmakers en Cycloon gaan samenwerking aan voor duurzame bezorging

In onze missie om de CO2-uitstoot zover mogelijk te reduceren, zijn we met Sokkenmakers een samenwerking aangegaan met post- en pakketbezorger Cycloon. Op een duurzame en sociale manier bezorgt Cycloon met fietskoeriers post en pakketten in meer dan 60 steden in Nederland. En niet geheel toevallig: in alle steden waar wij sokken van hebben.

De pakketjes van Sokkenmakers zijn zo compact en licht mogelijk en passen makkelijk door de brievenbus. Ideaal dus om ze ook op een groene manier bij jou thuis te bezorgen. De bezorgers van Cycloon, zonder én met een afstand tot de arbeidsmarkt, maken het verschil door bij voorkeur op de fiets de sokken af te leveren.

De fietskoeriers leggen gemiddeld zo’n 100 km per dag af. Grote afstanden tussen steden kunnen echter beter met duurzame wagens gereden worden. Zo rijden alle vervoersmiddelen daar waar ze het beste tot hun recht komen: de auto op de snelweg en de fiets in de stad. 

Het verschil dat fietsbezorging maakt

Maakt die laatste paar kilometer op de fiets qua CO2-besparing echt verschil? Onderzoeksbureau Sinzer onderzocht de CO2eq-uitstoot van post- en pakketbezorgers en de cijfers zijn duidelijk: Door jouw pakket op de fiets te laten bezorgen, is je CO2-eq uitstoot 164 keer minder dan bij bezorging met een elektrische bestelbus.

Bekijk hier de steden waar Cycloon bezorgt. Waar Cycloon niet fietst, wordt samengewerkt met verschillende partners. Door slim samen te werken gaat je post of pakket mee met een bezorger die toch al rijdt. Hierdoor kost het geen extra CO2 en ben je alsnog duurzaam bezig.

Terug naar blog