Waar komen sokken vandaan?

Waar komen sokken vandaan?

Sokken komen grotendeels uit Azie. Logisch zou je denken. Maar, is dit eigenlijk wel logisch? In dit artikel vertellen we kort wat wij denken.

Het argument is vaak dat het goedkoper is voor grote hoeveelheden om in dit soort landen te bestellen. Wij kijken breder dan alleen de kosten:

  • Kwaliteit van de sok
  • Arbeidsomstandigheden
  • Milieuvriendelijkheid
  • Verspilling

Het liefst produceren we alleen wat we nodig hebben in plaats veel goedkoop te bestellen en dan alles in de uitverkoop en misschien later dumpen.

Door in Nederland of Europa te produceren kunnen we dit allemaal bereiken. Gelukkig hebben we hier vakmensen met moderne sokkenfabrieken, maar door concurrentie uit landen met lagere lonen hebben ze het moeilijker.

Het maken van echt goede sokken van consistente kwaliteit is niet makkelijk. Dit vergt ervaring en expertise. De juiste machines, onderhoud en de luchtvochtigheid bewaren, verschillende verftechnieken. Zo gaat het maar door. 

Is het niet fijner om te weten dat je sokken in Europa zijn gemaakt op eerlijke wijze van goede materialen?  Dat is waarom wij Sokkenmakers zijn begonnen. Goede sokken, eerlijk gemaakt voor een goede prijs.

 

Terug naar blog